Nyhetsbrev

Mer information

Din Säkerhet - är en hemsida om just din säkerhet i vardagen


Här kan du läsa om allt mellan säkerhet i hemmet, om barnsäkerhet, om din säkerhet på semesterresan och mycket mer. här finns också olika checklistor att ladda ner

Myndigheten för samhällsskydd & beredskap


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Klicka här för att komma till sidan

Grannsamverkanslänkar

Här hittar du länkar till introduktionsbrev och checklistan till grannenIntroduktionsbrevet >>>

Checklistan "Till grannen">>>

Nyhetsbrev


Här publicererar vi nyhetsbreven från Landskrona stad, polis, räddningstjänst

och länsförsäkringar.

Maj 2015


På stöldskyddsföreningens hemsida finns en intervju med Johan 47 år, tidigare grovt kriminell. Idag är Johan föreläsare och klientcoach på Fryshuset, där han hjälper avhoppade gängkriminella till ett brottsfritt liv. Han är även aktuell som en av experterna i TV-programmet ”Stoppa tjuven” på TV3.


    Johans 5 bästa tips:

Grannsamverkan är avgörande. Ifrågasätt och prata med människor du inte känner igen.

Lägg inte värdesaker synligt – det lockar tjuven att gå in. Finns det inget intressant framme går tjuven förmodligen någon annanstans.

Se över låsen på dörrar och fönster och säkra ALLA ingångar i hemmet.

Förlita dig inte till 100% på ett larm. Var medveten och tänk på småsaker.

Tänk på var du förvarar saker hemma. Ha inte kontokort och pass i lådor – det finns enkla och billiga värdeskåp. Om det är jobbigt för dig själv att hitta passen så är det jobbigt för tjuven med.


Här hittar du hela intervjun.


DNA-märkning

Operation Märkning startade redan på 70-talet. Det finns två syften med att märka sina föremål: dels fungerar det förebyggande eftersom det gör saker mindre stöldbegärliga då de är svårare att sälja, dels ökar det möjligheterna att få tillbaka stulna eller borttappade föremål.

Sedan en tid finns ett nytt sätt att märka dina saker. Du kan använda dig av DNA-märkning. Stöldskyddsföreningen har tagit fram en film med information om hur DNA-märkning fungerar och var du kan applicera den. Hör med ditt försäkringsbolag, de kan ha avtalspriser med leverantörer av DNA-märkning.

Se filmenGrannar mot brott - Nyhetsbrev